شیراز پایتخت فرهنگ و هنر ایران زمین است و جاذبههای بیشماری دارد که به برخی از آنها کمتر توجه شده است. آرامگاه شاهی داعی الله شیراز یکی از همین بناهای تاریخی است که پیشنهاد میکنیم حتما در سفر خود به آنجا سر بزنید.
شاه داعی الله چه کسی بود؟
شاه داعی الله یکی از عرفا و حکمای معروفی است که در قرن نهم هجری در شهر شیراز زندگی میکرده است. نام شاه داعی الله محمود بوده و به او لقب نظام الدین را داده بودند. بیشتر مردم او را با نام شاه داعی الله میشناختند.
شاه داعی الله در شعرسرایی هنر داشته و تقریبا 50 هزار بیت شعر سروده است. اشعار این عالم در سه مجموعه قدسیات، صادرات و واردات قرار میگیرند. بازدید از آرامگاه این عارف میتواند یکی از بهترین برنامههای شما در سفر به شیراز باشد.
شاه داعی الله در سال 810 هجری قمری در شهر شیراز دیده به جهان گشود. او شعر میسروده و کتاب نیز تالیف میکرده است. شاه داعی الله در طول زندگی خود تقریبا 35 جلد کتاب مختلف تالیف کرده و از وی برجای مانده است. باید گفت که شاه داعی الله یکی از شاعرانی است که در مصیبت شهیدان دشت کربلا اشعار زیادی در وصف شهیدان سروده است.
شاه داعی الله در سال 870 هجری قمری از دنیا رفت. آرامگاه او در ضلع جنوب شرقی گورستان معروف «دارالسلام» واقع شده است. البته لازم به ذکر است که بدانید روی آرامگاه این شاعر نوشته شده که «چو باد خاک تو خواهد به هر طرف بردن… مهل که از تو نشیند به خاطری گردی.»
آثار شاه داعی الله شیرازی
آثار زیادی از شاه داعی الله برجای مانده است. 38 اثر فارسی و عربی که در این بین میتوان آثاری مانند مثنوی چهار چمن، مثنوی چهل صباح و مثنوی عشق نامه، مثنوی چشمه زندگانی، دواوین، ساقی نامه و همچنین 16 رساله که به نثر بوده را مشاهده کرد.
آرامگاه شاه داعی الله شیرازی کجاست؟
آرامگاه شاه داعی الله در بلوار سیبویه قرار دارد. این آرامگاه دقیقا در خیابانی به همین نام واقع شده است. در نزدیکی این آرامگاه، آرامگاه تاج الدین غریب شیراز نیز واقع شده است که دیدنش خالی از لطف نیست، پس در برنامه روزانه خود در سفر به شیراز حتما بازدید از آرامگاه تاج الدین غریب را هم قرار بدهید.